Странице

уторак, 10. мај 2016.

Kolač sa makom, plazmom...

Kora:

  • 240 g brašna
  • 150 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 dl jogurta
  • 1 vanilin šećer

Fil:

  • 150 g maka
  • 3 dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 kesece pudinga od vanile
  • 4 kašike džema (ja sam koristila od šljiva)
  • 3 kašike mlevene plazme
  • 1/2 dl mleka
  • 1 kašičica cimeta

Preliv:

  • 300 ml jogurta (3,2% mm)
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike mlevene plazme
  • 1/2 kesice pudinga od vanile

Priprema

1. Kora: Umutite jedno jaje, šećer i ulje, zatim dodati drugo jaje, miksati 30-ak sekundi, pa dodati treće jaje. Opet miksati 30-ak sekundi, pa dodajte četvrto jaje. Zatim dodati i jogurt, pa izmiksati. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa pažljivo izmešati. Podeliti testo na 2 dela. U pleh, u koji je stavljen pek papir, sipati polovinu testa. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 7 minuta.
2. Fil: Sjediniti mak i šećer, preliti mlekom i staviti na vatru. Kuvati na laganoj vatri 3 minuta. Puding rastopiti u malo mleka (1/2dl) sipati u mleko sa makom, pa kuvati mešajući svo vreme 2-3 minuta. Maknuti sa vatre, dodati džem i cimet. Izmiksati. Dodati mleveni keks. Polovinu fila, sipati preko kore, premazati. Odmah preliti drugu polovinu testa. Vratiti u rernu, pa peći još 7-8 minuta. Izvaditi iz rerne, premazti drugom polovinom fila sa makom. Preko fila preliti preliv.
3. Preliv: 300 ml jogurta izmešati sa šećerom (da se šećer otopi). Dodati prah puding i mleveni keks, pa sve promešati da se sjedini. Preko preliva, posuti malo maka, staviti u rernu i peći još 20-ak minuta, na 170 stepeni. Pečen kolač, ostaviti da se ohladi, pa iseći.

Нема коментара:

Постави коментар