Странице

недеља, 08. мај 2016.

Krem čorba sa slatkom pavlakom

Potrebno je:

  • 2 pileća bataka sa karabatacima
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 cm svežeg đumbira
  • 1 parče celera (4x4 cm)
  • 1 manji paškanat
  • 100 g graška
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 2 veća krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 100 ml slatke pavlake
  • 70 ml mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike koncetrata paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašičice aleve paprike
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Razdvojiti batake od karabataka. Staviti meso u dublju šerpu, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk, iseckani celer, kockicu đumbira, iseckani paškanat, krompir i šargarepu. Ubaciti i grašak, kao i kukuruz šećerac. Sipati 1,5 l vode, posuti sa biozačinom i biberom, po ukusu, i staviti da se kuva.
2. Kada se meso skuvalo (povrće je već kuvano) izvaditi ga u tanjir. Odvojiti meso od kostiju i kožurice, pa ga sitno iseckati. Jednu trećinu iseckanog mesa ostaviti u tanjiru a ostalo vratiti u čorbu. Jedan deo povrća, takođe, izvaditi u tanjir. Ostalo povrće i meso štapnim blenderom izmiksati.
3. U odgovarajuću posudu sipati slatku pavlaku i mleko. Dodati jaje, koncetrat paradajza, brašno i alevu papriku. Žicom za mućenje dobro sjediniti.
4. U čorbu, koja polako vri, sipati (polako) umućenu pavlaku, sa sastojcima, uz neprekidno mućenje žicom.
5. Dodati odvojeno meso i povrće. Probati sa ukusom i, ako treba, dosoliti. Pustiti da sve zajedno krčka pet minuta, pa poslužiti. Veoma dobrog ukusa je da se u čorbicu, prilikom serviranja, stavi kisela pavlaka.

Нема коментара:

Постави коментар