Странице

недеља, 01. мај 2016.

Krem kolač sa makom

Kora sa makom (2x):

  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 50 g mlevenog maka
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 1 kašika ruma
  • 1 mala kašičica praška za pecivo

Bela kora:

  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mekog brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika ruma
  • 1 kašičica praška za pecivo

Krem:

  • 700 ml mleka
  • 200 g bele čokolade
  • 100 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema

1. Za kore, prvo umutiti belanca sa šećerom, pa dodati ostale sastojke i ispeći dve kore sa makom i treću belu. Korice peći u plehu, vel. 30cm x 20cm.
2. Za krem, umutiti dobro žumanca sa šećerom, dodati prašak za puding i brašno i sve razrediti sa malo mleka (uzetih od 700 ml). Ostalo mleko, zajedno sa čokoladom staviti da proključa i da se čokolada otopi. Kada mleko proključa dodati mu masu sa žumancima i skuvati krem. Površinu skuvanog krema pokriti providnom folijom i lagano rukom pritisnuti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti čvrsto slatku pavlaku i dodati u ohlađen krem. Sve dobro sjediniti i filovati korice. Bela korica ide u sredinu. Kolač posuti kakaom i ukrasiti šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар