Странице

уторак, 03. мај 2016.

Krem kolač sa višnjama

Kora:

  • 500 g keksa (ptit-ber)

Fil 1:

  • 1 l soka od višanja
  • 1 kg višanja
  • 16 kašika griza
  • 16 kašika šećera

Fil 2:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 13 kašika šećera
  • 250 g maslaca

Fil 3:

  • 200 ml slatke pavlake (Hole)
  • 400 ml jogurta (3,2% m.m.)
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 1 kesica kremfixa
  • 1 kesica želateina

Priprema

1. Kora: U veliki pleh od električnog špotreta poređati keks bez umakanja u mleko.
2. Fil 1: U sok koji su pustile višnje (zamrznute, a u sezoni, odlične su i sveže višnje) sipati vodu, da ukupna količina iznosi 1 l. Sok od višanja sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da prokuva. Kad počne da kuva, polako uz neprekidno mućenje žicom, dodavati griz. Kuvati 2-3 minuta, uz neprekidno mešanje, pa dodati očišćene višnje. Kuvati da se krem zgusne. Odmah, vreo, razliti po keksu.
3. Fil 2: U mleko staviti šećer i skuvati puding. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno, staviti jedan predthodno umućen maslac. Umutiti sve da fil bude kremast. Sipati preko fila 1.
4. Fil 3: Umutiti slatku pavlaku sa kremfix-om. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice pa pomešati sa 200 ml jogurta. U šlag dodati želatin sa jogurtom i dodati preostalih 200 ml jogurta. Sve sjediniti mikserom. Sipati preko fila 2. Staviti u frižider da se dobro stegne.

Нема коментара:

Постави коментар