Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Krem supa

Potrebno je:

  • 1 veći krompir
  • 2 veće šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 2 kašičice brašna
  • 100 g šampinjona
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 l vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

I još:

  • 100 g šampinjona
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Krompir, šargarepu, šampinjone i koren peršuna iseckati na sitne kockice. Staviti na malo ulja da se dinsta. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada povrće malo omekša, posuti sa brašnom, dobro promešati, pa naliti sa vrelom vodom. Kuvati 20 minuta. Izmiksati štapnim blenderom. Dodati kiselu pavlaku, promešati da se pavlaka otopi i ako treba dosoliti.
2. 100 g šampinjona iseckati na listiće i propržiti na vrlo malo ulja. Posuti suvim biljnim začinom, po ukusu. Kada ispari voda koju su pečurke pustile, ubaciti ih u supu. Promešati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар