Странице

недеља, 22. мај 2016.

Krmenadle u umaku od šampinjona i paprike

Potrebno je:

  • 5 krmenadli
  • 1 dl ulja
  • 1 kašika maslaca
  • so

Umak od šampinjona:

  • 300 g svežih, manjih šampinjona
  • 1 crvena (sveža) paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kocka od povrća za supu
  • 1 kašičica gustina
  • 2,5 dl pavlake za kuvanje
  • so
  • biber

Priprema

1. Krmenadle posoliti, i dinjstati na srednjoj temperaturi na ulju i maslacu. Tigan poklopiti i tako neće biti suve kada se ispeku, a neće ni zbog maslaca koji je dodat u ulje. Povremeno ih okrenuti i kada porumene sa obe strane, skloniti sa vatre.
2. Umak od šampinjona: Na masnoći gde su se pržile krmenadle, dinjstati sitno iseckan crni luk, kada dobro omekša, dodati papriku iseckanu na kockice, izmešati, posle 2-3 minuta dodati i šampinjone isečene na listiće. Dodati jednu šoljicu vode, kocku od povrća i dinstati na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Zatim dodati kašiku senfa, malo bibera, soli po potrebi, izmešati, dodati pavlaku i gustin koji je razmućen u malo vode. Kuvati još 1-2 minuta i umak je gotov. Servirati uz krmenadle ili preliti preko složenih krmenadli.

Нема коментара:

Постави коментар