Странице

уторак, 03. мај 2016.

Kroasani sa jogurtom

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kockica kvasca
  • 800 g brašna
  • 1 maslac, od 250 g

Priprema

1. U toplom mleku podići kvasac. U brašno dodati sve sastojke (osim maslaca) i nadošli kvasac, i zamesiti testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna, da bi se dobilo mekano i elastično testo. Zamešeno testo podeliti na dve polovine (bez čekanja da naraste ).
2. Svaku polovinu testa podeliti na po sedam jufkica.
3. Od prve polovine testa svaku jufkicu razviti u krug (veličine tanjira) i po njima nastrugati, prethodno zamrznuti, maslac (1/2). Svih sedam jufkica naslagati jednu preko druge. Zadnju ne premazivati.
4. Razviti veliku koru, pa je iseći na četiri dela. Svaku 1/4 iseći na 6 trouglova, i filovati po želji (slanim ili slatkim filom). Isto uraditi i sa drugom 1/2 testa.
5. Umotati kiflice i poređati ih u podmazan pleh. Ostaviti ih da narastu (od 1,5 - 2 sata). Narasle kiflice premazati umućenom mešavinom žumanca i mleka. Na svaku kiflicu staviti po malo maslaca i staviti da se peku u zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар