Странице

недеља, 15. мај 2016.

Kupus salata sa jogurtom

Potrebno je:

  • 1 manja glavica kupusa
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 1 čaša gušćeg jogurta
  • 4 kašike majoneza
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 veća šargarepa
  • 1 limun (sok)

Priprema

1. Kupus iseckati sitno, kao za svaku salatu. Luk iseći na režnjeve, beli luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati, na krupnoj strani rendeta.
2. U dublju činiju, za salatu, staviti iseckani kupus, posuti po njemu šećer i so. Rukom ga malo izgnječiti (ne mnogo - samo malo da omekša). Dodati isečeni crveni i beli luk, kao i izrendanu šargarepu. Izmešati. Dodati majonez, jogurt i sok od isceđenog limuna (ko voli kiselije neka doda malo sirća).
3. Kašikom sve izmešati i ostaviti u frižider, najmanje jedan sat, pre upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар