Странице

субота, 21. мај 2016.

Ledeni desert sa jagodama

Potrebno je:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 ml voćnog jogurta sa ukusom jagode
  • 500 g jagoda
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kašičice želatina

Priprema

1. 250 g jagoda iseckati na sitne kockice, a 250 g jagoda umutiti u blenderu. Želatin preliti sa jednom kašikom hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga staviti na vatru i mešati da se otopi. Kada se želatin otopio, sipati malo voćnog jogurta, i mešati na vatri da se sve sjedini (ne sme da proključa).
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag. Šećer u prahu se dodaje u slatku pavlaku, prilikom mućenja, i to iz nekoliko puta ( ne sipati sve odjedanput ). Dodati voćni jogurt, želatin i jagode. Sve pažljivo izmešati. Dublji, uži, veći pleh, ili dva manja pleha obložiti providnom folijom, sipati masu sa jagodama, poravnati, i ostaviti u zamrzivač da se stegne. Sutradan pleh okrenuti na odgovarajuću tacnu, skloniti foliju i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар