Странице

петак, 27. мај 2016.

Lepinjice

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 1 čaša jogurta ( 3,2 % mm )
  • 1 kockica kvasca
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • brašno

Priprema

1. U toploj vodi, u kojoj je stavljen šećer, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne. Nadošli kvasac staviti u brašno (brašna dodavati toliko da se zamesi mekše testo), pa dodati ulje, jogurt i so. Testo i kada bude umešeno treba malo da se lepi za ruke. Odmah otkidati jufkice (željene veličine), formirati lepinjice i stavljati ih u pleh, preko pek papira. Sačekati da lepinjice porastu, premazati ih vodom i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečene lepinjice izvaditi, pokriti krpom, sačekati 10-ak minuta pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар