Странице

недеља, 08. мај 2016.

Liker od jagoda

Potrebno je:

  • 1 kg jagoda
  • 500 ml šljivovice
  • 1 limun ( sok )
  • 650 ml vode
  • 500 g šećera

Priprema

1. Oprane jagode rukom malo izgnječiti. Staviti u veću teglu (od 3 l), sipati rakiju, dobro zatvoriti i ostaviti na mračnom mestu, da odstoji 1 mesec.
2. Posle mesec dana skuvati sirup od šećera. U vodu staviti šećer i sok od limuna. Staviti da se kuva. Od momenta ključanja kuvati 10 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađeni sirup sipati u teglu sa jagodama i rakijom, dobro promešati i ostaviti još 12 časova, da odstoji.
4. Posle datog vremena mešavinu iz tegle procediti kroz, duplu, gazu i sipati u staklene flaše. Uživajte u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар