Странице

уторак, 10. мај 2016.

Mafini sa lešnicima

Potrebno je:

  • 200 g tamne čokolade za kuvanje
  • 220 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kafene kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 60 g seckanih lešnika
  • 150 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema

1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Zamešati u prvu posudu brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Udrugoj posudi zamešati jaja, mleko, ulje i vanilu. (Sve to umutiti žicom za mućenje, ne mora mikserom). U prvoj posudi napraviti u sredini udubljenje u koje usuti sadržaj druge posude i mešati, žicom, da se sve sjedini. Dodati lešnike i sjediniti sa masom.
2. Čokoladu izlomiti na kockice i otopiti na pari. Otopljenu čokoladu dodati prethodnoj masi i sve umutiti. Modlice za mafine dobro namazati maslacem, ili staviti papirne korpice, pa ih napuniti do 2/3 njihove zapremine. Peći oko 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар