Странице

петак, 06. мај 2016.

Meksička salata

Potrebno je:

  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 1 konzerva konzerva crvenog pasulja
  • 1 veći paradajz
  • 1 struk praziluka
  • 4 kašike soka od svežeg limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice čilija u prahu
  • 1 češanj belog luka
  • 1 kašika sveže iseckanog peršuna

Priprema

1. Praziluk iseckati sitno, a paradajz iseći na kockice. U dublju činiju za salatu staviti kukuruz i pasulj (predhodno oprani), dodati praziluk i paradajz, kao i sve gore navedene začine. Sve dobro izmešati i staviti u frižider najmanje jedan sat, da se dobro rashladi. Poslužiti uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар