Странице

субота, 14. мај 2016.

Mimoza salata

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 300 g šunke
  • 250 g feta sira
  • 4 kuvana jaja
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g majoneza
  • 400 g milerama
  • 1 kašičica senfa

Priprema

1. Skuvati krompir u ljusci. Ohladiti, pa ga oljuštiti. Jaja, takođe, skuvati i očistiti. Šunku iseći na sitne kockice. Majonez, mileram i senf sjediniti i umutiti viljuškom.
2. Uzeti dublju činiju za salatu, pa narendati, krupno, krompir. Preko krompira premazati preliv (od majoneza, milerama i senfa). Zatim narendati jaja - preliv - narendani feta sir - preliv. Ponoviti ceo postupak još jedanput i na kraju obilno narendati kačkavalj (na sitnoj strani rendeta). Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар