Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Neobičan pasulj

Potrebno je:

  • 700 g suvog mesa
  • 300 g pasulja
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 g suvih kobasica
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 kašike ajvara
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 2 ljuta papričice
  • sušena nana
  • sušena majčina dušica
  • 100 ml belog vina
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema

1. Pasulj staviti u šerpu sa vodom. Dodamo po jednu kašiku majčine dušice i nane. Ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan prospemo vodu, sipamo novu i stavimo na tihoj vatri da se pasulj kuva. Suvo meso, kobasice i slaninu isečemo na parčiće, isrpžimo, i dodamo u polukuvan pasulj. Nastaviti sa kuvanjem. Na ulju gde se pržilo meso, staviti sitno seckan crni luk da se isprži, dodati beli luk, ljute prapričice, sve ispržiti. Dodati 2 kašičice brašna, jednu kašiičicu mlevene slatke paprike, promešati i sipati u pasulj. Dodati ajvar, belo vino, i začiniti po ukusu. Sipati u dublju tepsiju, pokriti aluminijumskom folijom i peći 1h na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар