Странице

среда, 11. мај 2016.

Obogaćena supa iz kesice

Potrebno je:

  • 1 koska od belog pilećeg mesa
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji koren paškanata
  • 1 manji koren peršuna
  • 80 g korena celera
  • 1 kesica pileće supe sa rezancima
  • biozačin
  • biber
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 l vode

Priprema

1. Kosku od belog pilećeg mesa (ostaviti da ima na koski i malo mesa) staviti da se kuva, u 1,5 l vode.
2. Šargarepu krupno izrendati, a koren peršuna, paškanata i celera izrendati sitno. Na zagrejano maslinovo ulje staviti izrendanu šargarepu i prodinstati. Dodati izrendani paškanat, peršun i celer. Dinstati pet minuta.
3. Kada se meso, sa koske, skuvalo, izvaditi kosku, odvojiti meso i sitno ga iseckati.
4. U dinstano povrće procediti tečnost, u kojoj se kuvalo meso. Kada tečnost provri ubaciti supu iz kesice i iseckano meso. Probati, pa dosoliti i pobiberiti. Posuti sitno iseckanim lišćem celera i peršuna, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар