Странице

понедељак, 30. мај 2016.

Pancerote

Testo:

  • 700 g oštrog brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 60 ml tople vode
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 1/2 šoljice (od 50ml) ulja
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 200 g sitno izrendanog kačkavalja
  • 200 g sitno iseckane šunke
  • origano
  • kečap

Priprema

1. Testo: U mešavini mleka i vode podići kvasac. Pripremljen kvasac sipati u brašno, pa dodati sve navedene sastojke. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe.
2. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga u obliku pravougaonika. Većom čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po malo mešavine kečapa i origana, kao i iseckanu šunku i izrendani kačkavalj. Testo preklopiti i viljuškom pritisnuti ivice, da ne bi fil iscureo.
3. Pancerote složiti u pleh, preko pek papira, i sačekati da malo narastu. Naraslo testo premazati mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар