Странице

субота, 07. мај 2016.

Pečena pileća krilca iz marinade


Potrebno je :

1 kg pilećih krilaca
100 g kornfleksa
2 kašike crvenog bibera
1 kašika belog luka u prahu
3 kašike brašna
1 kašika biozačina

Marinada :

3 kašike maslinovog ulja
3 kašike jogurta
1 kašika senfa
2 kašike soka od limuna
1 kašika meda
1 kašika čili sosa
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica kurkume
1 kašičica origana
1 kašika, sveže, iseckanog ruzmarina

Priprema :

1. U odgovarajućoj posudi pomešati sve sastojke za marinadu. Pileća krilca iseći na batačić, krilce, a najmanji, treći, deo iseći i baciti. Meso staviti u dublju posudu i preliti marinadom. Rukom, dobro, izmešati, da svako parče mesa bude obavijeno marinadom. Poklopiti posudu i ostaviti je u frižider, na 5 sati (najbolje bi bilo da prenoći u frižideru).
2. Kornfleks sitno izdrobiti (u seckalici), pa dodati brašno, crveni biber, beli luk u prahu i biozačin. Promešati da se sastojci sjedine.
3. Svako parče mesa, dobro, uvaljati u kornfleks sa sastojcima i rukom pritisnuti, da se zalepi za meso. Pripremljeno meso poređati u pleh, preko pek papira, koji je malo premazan uljem. Svako parče mesa preliti sa po jednom kašičicom ulja i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada donja strana porumeni, okrenuti krilca da i druga strana dobije lepu, rumenu boju. 


Нема коментара:

Постави коментар