Странице

субота, 07. мај 2016.

Pijani uštipci

Potrebno je:

  • 550 g brašna
  • 450 g mleka
  • 1 limun
  • 2 kašike rakije (šljivovice)
  • 2 kašike masti
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 vanilina šećera
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 žumanca
  • ulje

Priprema

1. U mlakom mleku, rastvoriti kvasac. U brašno dodati vanilin šećer, kristal šećer, kvasac, mast (ili 4 kašike otopljenog maslaca), struganu koru od limuna, rakiju i so. Sve izjednačiti i umutiti, sve dok se testo ne počne odvajati od zidova u kome se muti. Masu pokriti kuhinjskom krpom i na sobnoj temperaturu ostaviti da stoji 30 minuta. Zagrejati ulje, kašiku kvasiti u vodu, uzimati testo i spuštati ga u ulje da se prži. Pržiti s obe strane do lepe žuto-braon boje. Rešetkastom kašikom vaditi na kuhinjski papir da se ulje ocedi, malo prohladiti i služiti. Po želji posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар