Странице

петак, 13. мај 2016.

Pileća čorba sa makaronama

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatacima
  • 2 veća krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 1 veće parče celera
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 60 g makarona
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • suvi biljni začin
  • 1,5 l vode
  • mirođija
  • peršun

Priprema

1. Meso razdvojiti (posebno batak, a posebno karabatak), pa ga staviti u dublji lonac. Dodati iseckani, na kockice, koren peršuna, paškanata, celera i šargarepe. Zatim crni i beli luk sitno iseckati, pa ubaciti u lonac. Jedan krompir iseći na kockice, pa ga dodati u lonac, a drugi samo preseći na pola, pa ga ubaciti. Naliti sa vodom, posuti sa biberom, đumbirom i suvim biljnim začinom (suvi biljni začin dodati po ukusu) i staviti da se kuva.
2. Kada meso omekša izvaditi ga u dublji tanjir, kao i krompir, presečen na pola. Mesu skloniti kožicu, pa batake sitno iseckati, a karabatake samo preseći na pola. Krompir izgnječiti viljuškom, da nema grudvica. Vratiti, ponovo, sve u lonac.
3. Dobro izmešati, pa uliti pasirani paradajz. Probati i, ako treba, dosoliti. Makarone staviti u kesu, pa ih oklagijom izdrobiti (ne mora mnogo sitno). Izdrobljene makarone dodati u čorbu i pustiti da provri. Kuvati još, oko, pet minuta. Isključiti, pa dodati, mešavinu, sitno iseckane mirođije i peršuna. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар