Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Pileća čorba

Potrebno je:

  • 300 g belog pilećeg mesa
  • 1 pileći batak
  • 1 pileći karabatak
  • 1,5 l vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna (manji)
  • 1 koren paškanata (manji)
  • 1/3 koren celera
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 2 srednja krompira
  • 3 kašičice brašna
  • 1 jaje
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • 1/2 veze peršuna

Priprema

1. Meso staviti u dublju posudu, naliti sa vodom, posuti sa suvim biljnim začinom (po ukusu) i staviti da se kuva.
2. Crni luk, šargarepu, korene peršuna, paškanata i celera, kao i papriku, paradajz (prethodno oljušten) i krompir sitno iseckati.
3. Kada je meso omekšalo izvaditi ga u tanjir i iseckati na sitnije parčiće. U šerpu staviti malo ulja i dodati iseckani crni luk. Dinstati na tihoj temperaturi. Kada je luk malo omekšao dodati svo iseckano povrće, izuzev krompira. Dodati i kukuruz šećerac. Nastaviti sa dinstanjem, dok povrće ne omekša.
4. Kada je povrće omekšalo naliti proceđenu vodu, gde se meso kuvalo, pa nastaviti sa kuvanjem. Posle 15-ak minuta, od kuvanja, dodati iseckani krompir. Odvojiti, oko, 250 ml tečnosti i ostaviti da se ohladi. U čorbicu dodati iseckano meso i kuvati još 20 minuta.
5. U 200 ml odvojene tečnosti iz čorbe (ohlađene) razmutiti brašno, pa naliti u čorbu. Promešati i začiniti po ukusu. Na kraju, razmutiti jedno jaje i dodati 50 ml tečnosti (što ste odvojili). Dobro viljuškom sjediniti. Polako sipati u čorbu, uz neprestano mešanje varjačom. Kada proključa skloniti sa vatre i dodati sitno iseckani peršun. Poslužiti uz salatu, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар