Странице

уторак, 03. мај 2016.

Pileća krem supa

Potrebno je:

  • 1 batak i karabatak
  • 2 manja krompira
  • 1 veza zeleni za supu (šargarepa,
  • koren peršuna, paškanat i malo celera)
  • 1 pileća kockica za supu
  • 1 kašičica brašna
  • 1,5 l vode
  • peršun
  • biozačin
  • ulje
  • 100 ml mleka

Priprema

1. Staviti meso i povrće u odgovarajuću posudu, posoliti, po ukusu, naliti vodom i staviti da se kuva.
2. Kada meso bude polukuvano dodati krompire, iseckane na kockice.
3. Skuvano meso izvaditi, skinuti kožicu a meso sitno iseckati. Vodu u kojoj se meso kuvalo, sa povrćem, procediti. Meso vratiti u šerpu, dodati povrće i proceđenu supu. Ako treba naliti još vode, da bude 1,5 l tečnosti
4. Štapnim mikserom izmiksati sadržinu u posudi i staviti da prokuva. Kada supa prokuva ubaciti kockicu za supu i dosoliti.
5. U mleku razmutiti kašičicu brašna i dodati u ključalu supu. Doterati ukus biozačinom i poslužiti, posutu iseckanim peršunom. Mnogo je lepši sveži peršun. Ja tada nisam imala svež, pa sam koristila suvi.

Нема коментара:

Постави коментар