Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Pileće belo meso sa kornfleksom

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 50 g maslaca
  • 30 g senfa
  • 40 g prezli
  • 40 g parmezana
  • 50 g kornfleksa
  • 800 g krompira
  • 40 g maslaca
  • 1 jaje
  • so
  • biber

Priprema

1. Meso blago izlupati. Maslac (50 g) istopiti i pomešati sa senfom. Umutiti žicom da se sastojci sjedine. U činiji pomešati izmrvljeni kornfleks, prezle i parmezan. Meso uvaljati u mešavinu senfa i maslaca, a zatim u kornfleks sa prezlama i parmezanom. Krompir iseckati, obariti, procediti i pomešati sa 40g maslaca. Dodati jaje, so, biber i žicom umutiti da bude penasto. U veliki pleh od el. šporeta staviti pek papir, pa poređati pripremljene šnicle. Pire krompir staviti u špric za tulumbe i istiskivati krofnice u istom plehu. Peći pola sata u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ili dok sve lepo porumeni (vreme pečenja zavisi od el. šporeta).

Нема коментара:

Постави коментар