Странице

среда, 25. мај 2016.

Piletina sa kimom, karijem...

Potrebno je:

  • 500 g belog pilećeg mesa
  • 3 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 limuna
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica slatke aleve paproke
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 ml ulja

Priprema

1. Belo meso iseći na tanje šnicle. Svako parče mesa posoliti, pa posuti sa malo belog luka u prahu. Pola limuna iscediti i sa dobijenim sokom, četkicom, premazati svaku šniclu. Sve navedene začine pomešati (izuzev 2 glavice crnog luka i 50 ml ulja). Kim prethodno istucati u avanu, da se pretvori u prah i posuti svako parče mesa, pa dobro utrljati. Meso staviti u činiju, poklopiti, i ostaviti u frižider, da odstoji pola sata.
2. Posle tog vremena gril tiganj samo malo nauljiti, dobro zagrejati, i pržiti piletinu. Na svako parče mesa, kada se stavi u tiganj, sipati po jednu kašičicu ulja. Pržiti dok porumeni, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju.
3. Pečene šnicle stavljati u šerpicu sa poklopcem. Svaki izvađeni red mesa posuti sa seckanim crnim lukom. Kada završite sa pečenjem, svo meso u šerpici preliti sa 50ml toplog ulja, protresti šerpicu, poklopiti i ostaviti na toplom da odstoji 5-10 minuta, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар