Странице

среда, 04. мај 2016.

Piletina u sosu sa pivom


Potrebno je :

1/2 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)
400 g  šampinjona
    2 glavice crnog luka
    1 struk, mladog, belog luka
150 ml Staropramen piva
100 ml pavlake za kuvanje
100 g  kačkavalja
    1 kašičica karija
    1 kašičica, sveže, mlevenog crnog bibera
    1 kašičica biozačina
     sveže začinsko bilje (ruzmarin, matičnjak, bosiljak i peršun)
     ulje

Priprema :

1. Belo, pileće, meso iseckati na kockice i staviti ga da se dinsta, na zagrejano ulje. Kada meso porumeni izvaditi ga, rešetkastom kašikom, i držati na toplom. 
2. U istu masnoću, gde se meso pržili, ubaciti, sitno, iseckani crni i beli luk. Dinstati da luk malo omekša, pa dodati šampinjone, isečene na krupnije listiće. Dinstati dok ne ispari tečnost, koju pečurke otpuste, pa vratiti meso i naliti sa pivom. Dinstati u polupokrivenoj posudi, dok se tečnost ne svede na polovinu. Sipati pavlaku za kuvanje, promešati, pa dodati biber, biozačin, kari i, sitno, iseckano začinsko bilje. Promešati, da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodati, krupno, izrendani kačkavalj i ostaviti da se krčka, dok se kačkavalj ne rastopi.
3. Poslužiti uz prilog po želji i, naravno, uz čašu starog, dobrog Staropramena. Živeli!


Нема коментара:

Постави коментар