Странице

субота, 14. мај 2016.

Piroške punjene sirom

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 4 jajeta
  • 200 g sitnog sira
  • ulje

Priprema

1. Odvojiti šoljicu mleka (od 400 ml), dodati kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U mlako mleko izdrobiti kvasac, promešati i ostaviti da kvasac uskisne.
2. Brašno staviti u vanglicu za mešenje, napraviti u sredini udubljenje i dodati:  rastopljeni maslac, 3 jajeta, so, nadošli kvasac, i sa preostalim mlekom umesiti glatko testo. Pokriti providnom folijom i ostaviti da testo nadođe.
3. Za to vreme, umutite sir sa jednim jajetom. Ako je potrebno dodati malo soli (zavisi koliko je sir slan).
4. Nadošlo testo razviti na pobrašnjenoj podlozi, i iseći na kvadrate željene veličine.
5. Na svaki kvadrat staviti po malo fila, pa urolati.
6. Ulje dobro zagrejati, pa piroške pržiti (na srednjoj temperaturi) sa obe strane, da lepo porumene.

Нема коментара:

Постави коментар