Странице

недеља, 01. мај 2016.

Pita sa domaćim korama

Za kore:

  • 700 g brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • voda

Za fil:

  • 500 g spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 5 jaja
  • 250 g sira
  • 100 g kajmaka
  • 150 ml jogurta (3,2 % m.m.)

Priprema

1. Zamesiti testo od brašna, soli, ulja, suvog kvasca i vode. Testo treba da bude mekše. Podeliti ga odmah na 9 delova i napraviti 9 jufkica.
2. Spanać očistiti, oprati i sitno iseckati. Posoliti sa 1 kašičicom soli i ostaviti 5 minuta. Za to vreme sjediniti sir i kajmak viljuškom, dodati jaja i sve sjediniti. Spanać rukama iscediti od suvišne vode i dodati masi sa jajima Sipati jogurt i sve izmešati.
3. Radnu površinu obilno posuti brašnom, uzimati po jednu jufku i oklagijom razvijati koru. Voditi računa da ima dosta brašna po kori i na radnoj površini, i kore se lako razvijaju. Razvijenu koru poprskati uljem, staviti deo fila i urolati sa jedne strane do pola kore, tako isto i sa suprotne strane.
4. Tepsiju dobro podmazati uljem i u nju ređati kore u krug (ispadnu dve tepsije, vel. 28cm). Kada se tepsija napuni, kore premazati uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар