Странице

понедељак, 23. мај 2016.

Pizza štapići

Testo:

  • 700 g brašna
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 100 g krem sira

Fil:

  • 200 g šunke, ili bilo koje druge salame
  • 200 ml kečapa
  • 50 g kačkavalja
  • 1 kašičica origana

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • mleko

Priprema

1. Testo: U mleko staviti kašičicu šećera, i staviti ga da se ugreje. U mlako mleko razdrobiti kvasac i ostaviti da kvasac uskisne. Brašno staviti u vanglicu, dodati so, jaje, razmekšani maslac i krem sir. Na kraju dodati nadošli kvasac. Mesiti rukama (ne mikserom) dok se ne dobije mekano, elastično testo. Da vas ne buni, mesi se malo duže, da bi mogao maslac da se sjedini sa testom.
2. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Od svake polovine testa razviti koru, debljine 0,5cm
3. Fil: Sve sastojke za fil staviti u secko i usitniti.
4. Preko prve razvijene kore premazati fil, pa preklopiti drugom korom.
5. Pritisnuti malo gornju koru, da bi se prilepila za fil. Sada, celo testo iseći na štapiće, dužine 1,5cm, pa svaki štapić vodoravno preseći na pola.
6. Uzeti traku, spiralno je uviti, i ređati u pleh, obložen pek papirom. Postupak nastaviti sve dok ima isečenih štapića.
7. Na kraju, složene štapiće premazati umućenom mešavinom mleka i žumanceta. Staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар