Странице

субота, 28. мај 2016.

Pohovane tikvice sa pečenicom

Potrebno je:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 150 g pečenice
  • 100 g feta sira
  • 100 g kačkavalja
  • 4 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • brašno
  • so
  • ulje

Priprema

1. Tikvice tanko oljuštiti, iseći uzdužno na šnitove, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da tikvice puste vodu.
2. Staviti ulje da se ugreje. Umutiti dobro 3 jaja, pa tikvice (koje su odstojale) prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i staviti da se prže u vrelo ulje. Pržene tikvice vaditi na tanjir.
3. Pohovane tikvice podeliti na dva dela. U vatrostalnu posudu naređati 1/2 tikvica, pa preko staviti tanko narezan feta sir, ....
4. ....zatim staviti tanko narezanu pečenicu i sve posuti narendanim kačkavaljem (1/2 od navedene količine). Postupak ponoviti na opisan način još jedanput.
5. Na kraju sve preliti umućenom smesom od pavlake i preostalog jajeta, i staviti 15-ak minuta u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, samo malo da se zapeče. Poslužiti sa salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар