Странице

уторак, 03. мај 2016.

Punjeni krompir

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1 kisela pavlaka (180 g)
  • (ili 100g kajmaka)
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice brašna
  • mleko
  • prezle
  • beli luk u prahu
  • so
  • mleveni biber

Priprema

1. Krompir očistiti i preseći ga uzdužno (po vertikali).
2. Svaku polovinu krompira izdubiti, malo (spravicom za vađenje drški kod paprika).
3. Umutiti jaja, dodati brašno i sjediniti da nema grudvica. Mleka dodati malo, da bude ređe nego testo za palačinke. U prezle dodati so, biber i 1/2 kašičice belog luka. Svaku polovinu krompira prvo provući kroz jaja sa mlekom pa uvaljati u prezle. U pleh staviti ulje i poređati polovine krompira sa udubljenjem na dole. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Kada donja strana krompira porumeni okrenuti ga, da dobije lepu boju i druga polovina. Pečen krompir izvaditi i puniti ga kiselom pavlakom ili kajmakom. Poslužiti ga kao glavno jelo uz sezonsku salatu ili kao prilog glavnom jelu.

Нема коментара:

Постави коментар