Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Rumba torta

Potrebno je:

  • 400 g petiber keksa
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ruma
  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica kremfiksa
  • 1 kesica želatina
  • 1 kašika kakaoa
  • 100 g mlečne čokolade
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • ulje

Priprema

1. Šećer u prahu izmešati sa kesicom kremfiksa. Slatku pavlaku umutiti, uz postepeno dodavanje mešavine šećera u prahu i kremfiksa. Dodati krem sir i sve umutiti da se sjedini. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, otopiti ga na laganoj temperaturi i dodati i slatku pavlaku (u kojoj je dodat krem sir), neprestano muteći mikserom. Trećinu fila odvojiti i umešati kakao. Keks umakati u mleko pomešano sa rumom, složiti jedan red na duguljastoj tacni, pa po njemu rasporediti 1/2 belog fila. Preko narendati 1/2 mlečne čokolade, zatim ide red keksa, pa fil sa kakaom, red keksa, pa druga polovina belog fila. Preko narendati drugu 1/2 mlečne čokolade i na kraju red keksa.
2. Glazura: Na pari otopiti 150 g čokolade za kuvanje, uz dodavanje ulja, da masa bude toliko tečna da može da se prelije preko keksa.

Нема коментара:

Постави коментар