Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Salata sa cveklom, piletinom...

Za salatu:

  • 500 g cvekle
  • 300 g belog pilećeg mesa
  • 200 g praške šunke
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1/2 većeg limuna (sok)
  • so

Priprema

1. Cveklu oprati i staviti da se kuva. Belo meso, takođe, staviti da se kuva (odvojeno od cvekle). Kada su cvekla i meso skuvani, ostaviti ih da se ohlade.
2. Ohlađenu cveklu oljuštiti i iseći na kockice. Cveklu možete i da izrendate na krupnoj strani rendeta, ali meni je lepša kada se isecka. Belo meso i šunku, takođe, iseći na kockice.
3. U dubljoj činiji, za salatu, staviti iseckanu cveklu, belo meso i šunku. Promešati. Posoliti po ukusu i sipati isceđen sok od pola, većeg, limuna. Na kraju dodati kiselu pavlaku (od koje salata dobija jako lepu boju) i promešati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider, da odstoji jedan sat, pa poslužiti.
4. Nadam se da ćete da uživate u salati, kao što je i moja porodica.

Нема коментара:

Постави коментар