Странице

среда, 11. мај 2016.

Salata sa kačkavaljem

Potrebno je:

  • 130 g obarenog pirinča
  • 1 konzerva kukuruza šećerca (manja)
  • 150 g praške šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 3 kuvana jajeta

Preliv:

  • 150 g majoneza
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so

Priprema

1. Pirinač obariti u slanoj vodi. Šunku, kačkavalj i jaja sitno iseckati. U dublju posudu pomešati sve navedene sastojke i, na kraju, dodati kukuruz. Izmešati.
2. Preliv: Pomešati pavlaku i majonez. Viljuškom umutiti. Dodati soli, po ukusu.
3. Preliv sipati preko pripremljene smese, dobro sve promešati i ostaviti u frižider, da se rashladi. Ovako pripremljena salata može da posluži i kao lagana večera.

Нема коментара:

Постави коментар