Странице

петак, 20. мај 2016.

Salata sa prazilukom i jajima

Za salatu:

  • 500 g praziluka
  • 300 g suhomesnatog
  • (šta vam se nađe u frižideru)
  • 150 g kačkavalja
  • 5 kuvanih jaja
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 200 g majoneza
  • so

Priprema

1. Praziluk iseckati sitno (prvo na pola, pa svaku polivinu opet na pola, pa iseckati), Suhomesnato i jaja iseći na kockice, kačkavalj krupno narendati.
2. Iseckani praziluk posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Posle datog vremena ga dobro rukom iscediti i staviti u dublju činiju. Dodati iseckana jaja i suhomesnato, kao i izrendani kačkavalj. Sjediniti.
3. Pavlaku i majonez staviti u posebnu činiju, pa ih dobro sjediniti. Dodati u pripremljenu smesu i dobro promešati. Probati i ako je potrebno dosoliti (ja nisam stavljala so). Ostaviti u frižider da se ohladi, pa poslužiti. Može da posluži i kao lagani obrok.

Нема коментара:

Постави коментар