Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Salata sa suncokretom i bademima

Za salatu:

  • 1 manja glavica zelene salate
  • 1 veza rotkvica
  • 1 crveni luk
  • 300 g šampinjona
  • 2 kašike susama
  • 3 pečene paprike
  • 100-200 g tvrđeg sira
  • 1 limun (sok)
  • 2 kašike pečenog, slanog suncokreta
  • 2 kašike krupno mlevenog badema

Priprema

1. Šampinjone iseći na četvrtine. Na vrlo malo ulja staviti da se isprže. Posuti ih biozačinom. Pržiti ih dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile i dok malo ne porumene. Kada ispari voda, dodati susam i pržiti pet minuta. Ohladiti.
2. Zelenu salatu iseći na krupnije delove. Rotkvice iseći na četvrtine, luk na režnjeve, papriku na trake i sir na kockice. Sve staviti u dublju činiju, dodati ohlađene šampinjone sa susamom, posoliti, dodati ulje i sok od limuna, po ukusu. Sve dobro izmešati.
3. Po vrhu posuti semenkama suncokreta i bademom. Ova salata, u potpunosti, može da zameni večeru ili doručak.

Нема коментара:

Постави коментар