Странице

недеља, 29. мај 2016.

Sladoled sa hibiskusom

Potrbno je:

  • 400 ml vode
  • 5 kesica hibiskus čaja
  • 150 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 4 jajeta

Priprema

1. Staviti vodu da proključa. Kada voda provri, pocepati kesice čaja i sadržinu usuti u vodu. Kuvati 5 minuta. Skuvani čaj ostavite, poklopljen, da odstoji 1/2 sata. Posle tog vremena čaj procedite, dodajte šećer u dobijenu tečnost, i ponovo kuvajte, dok se ne dobije pola količine od ukupne mase koja je stavljena da se kuva.
2. Za to vreme, odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šam, pa ih ostavite u frižider. Žumanca takođe umutite, pa vreo, skuvani čaj dodavati polako žumancima, uz neprekidno mućenje. Dobijenu masu kuvati na pari dok se ne zgusne, odnosno dok se ne pretvori u krem. Ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti, čvrsto, slatku pavlaku. Dodati ohlađeni krem sa žumancima i sve sjediniti mikserom. Dodati i umućena belanca iz frižidera i sve sjediniti. Sipati u plastične činije i stavite u zamrzivač da se stegne.

Нема коментара:

Постави коментар