Странице

среда, 25. мај 2016.

Sladoled torta sa višnjama

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 30 g želatina (3 kesice)
  • 150 g šećera
  • 1/2 kg šlaga (u prahu)

Fil 1:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g samlevenih napolitanki sa lešnicima

Fil 2:

  • 450 g višanja

Fil 3:

  • 100 g mlevene plazme
  • 100 g izrendane čokolade

...i još:

  • 200 g šlaga

Priprema

1. Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, a ostalo mleko, zajedno sa 150 g šećera staviti da proključa. U 200 ml, odvojenog mleka, razmutiti želatin i dodati ga u proključalo mleko. Kuvati, uz stalno mešanje, 10-ak minuta. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje. Kada se mleko potpuno ohladilo sipati ga, u dubljoj posudi, preko šlaga i umutiti. U početku će biti jako retka masa (da vas ne buni) ali dužim mućenjem (oko 15 min) šlag će očvrsnuti. Umućeni šlag podeliti na 3 dela.
2. U prvi deo šlaga staviti 200 g mlevenih oraha i 100 g samlevenih napolitanki. U drugi deo šlaga staviti 450 g dobro oceđenih i iseckanih višanja. U treći deo šlaga staviti 100 g mlevene plazme i 100 g izrendane čokolade. Svaki deo dobro promešati kašikom, da se sastojci sjedine.
3. Pleh, u koji će se ređati torta, obložiti samolepljivom folijom. Ređati deo po deo fila i između svakog dela posuti po malo mlevene plazme. Tako pripremljenu tortu ostaviti u zamrzivač, da prenoći. Sutradan tortu izvaditi i prevrnuti na tacnu za tortu. Skloniti foliju i premazati tortu sa umućenim šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар