Странице

субота, 28. мај 2016.

Sladoled torta

Potrebno je:

  • 3 čokoladna rolata (7 days)
  • 1 kesica sladoleda od čokolade
  • 1 kesica sladoleda straćatela
  • rum
  • 200 g Menaž čokolade

Priprema

1
Umutiti sladoled po uputstvu sa kesice. U sladoled sa čokoladom dodati sitno iseckanu čokoladu (100 g) a u sladoled sa straćatelom izrendati jednu čokoladu (100 g). Uzak kalup za tortu obložiti providnom folijom. Rolatiće tanko seći i obložiti ceo kalup (prvo dno a zatim stranice). Sve ih natopiti sa rumom (četkicom). Sipati prvo sladoled sa straćatelom pa zatim čokoladni sladoled. Odozgo isto staviti rolatiće, pa i njih premazati rumom. Zatvoriti folijom i staviti u zamrzivač najmanje 3-4 sata. Nakon sto se torta stegne, izvaditi iz zamrzivača kalup, okrenuti ga na plato za tortu i skloniti foliju. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар