Странице

недеља, 22. мај 2016.

Šlag torta sa jaffa keksom

Kora:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šlag krema od vanile
  • 200 ml mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 kašika Doncafe instant kafe

Fil 1:

  • 150 g šlag krema od vanile
  • 250 ml mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 300 g Jaffa keksa
  • 1 kesica Donkaffe Cappuccino Choko instant

Fil 2:

  • 200 g šlag pene
  • 250 ml mleka
  • 100 g eurokrema
  • 1 kašika Donkaffe instant kafe

...i još:

  • 200 g šlaga od čokolade

Priprema

1. Kora: Umutiti čvrsto šlag sa mlekom, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati kafu i mleveni keks. Sjediniti sve sastojke sa varjačom. Ovako pripremljenu masu staviti u kalup sa obručem, prečnika 26 cm, pa rukama formirati koru. Kalup, prethodno, blago podmazati uljem.
2. Krem 1: Umutiti čvrsto šlag sa mlekom, uz dodatak šećera u prahu. Na kraju dodati sitno iseckanu jaffu i kafu. Promešati, da se masa sjedini, pa sipati preko kore i ravnomerno rasporediti.
3. Fil 2: Umutiti šlag sa mlekom (nije potrebno dodavanje šećera), pa dodati, omekšao, eurokrem i kafu, sve dobro umutiti mikserom, pa sipati preko prvog fila. Ostaviti tortu u frižider da se stegne. Kada torta očvrsne, izvaditi je iz frižidera, skinuti obruč i ukrasiti je po želji.

Нема коментара:

Постави коментар