Странице

среда, 11. мај 2016.

Slatke ruže

Testo:

  • 250 ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike ulja
  • 2 jajeta
  • 600 g brašna
  • prstohvat soli

Fil:

  • 100 g mlevenih oraha
  • 40 g šećera
  • 40 ml mleka
  • džem od šljiva

Priprema

1. U činiju staviti brašno. Dodati šećer, so, kvasac, umućena jaja sa mlekom i ulje. Zamesiti testo. Pokriti krpom i ostaviti da nadiđe. Nadošlo testo premesiti i podeliti na 24 loptice. Odvojiti četiri, razvaljati oklagijom. Preklopiti jednu preko druge, do 1/2 prethodnog kruga (staviti prvi kružić testa, pa na 1/2 prvog kruga staviti drugi krug testa...).
2. Fil: Za fil pomešati orahe i šećer, preliti vrelim mlekom i promešati.
3. Preko sredine, (napravljenog testa od četiri kruga) premazati džemom, a zatim rasporediti orahe.
4. Umotati u rolatić, a zatim ga nožem prepoloviti.
5. Donji, isečeni deo, staviti u kalup za mafine, Prethodno DOBRO podmazan maslacem. Na isti način pripremiti i ostale loptice. Rernu ugrejati na 170 stepeni. Umutiti jedno žumance i malo mleka, premazati ruže i staviti da se peku.

Нема коментара:

Постави коментар