Странице

уторак, 24. мај 2016.

Šnicle sa kačkavaljem , šunkom i slaninom

Potrebno je:

  • 500 g svinjskih šnicli, tanko sečenih
  • 100 g mesnate, tanko isečene slanine
  • 100 g tanko isečene šunke
  • 200 g tanko isečenog kačkavalja
  • 6 čenova belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kisela pavlaka (180g)
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 100 ml belog vina
  • 1 kg krompira
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Dno vatrostalne posude prekriti tanko sečenom slaninom. Preko slanine staviti očišćen i na kolutove isečen krompir. Krompir posuti suvim biljni začinom i biberom. Zatim složiti tanko isečenu šunku. Preko šunke rasporediti svinjske šnicle (posuti ih začinom i biberom ), zatim na svaku šniclu staviti crni luk iseckan na kolutove. Beli luk iseckati sitno i rasporediti po mesu. Meso premazati kiselom pavlakom i po vrhu staviti tanko isečen kačkavalj. Sve zaliti mešavinom paradajza i belog vina. Pokriti folijom i peći u rerni na 200 stepeni, oko jedan sat. Posle tog vremena skinuti foliju i vratiti jelo da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар