Странице

понедељак, 09. мај 2016.

Sočna piletina u marinadi sa pavlakom

Potrebno je:

  • 1 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika majoneza
  • 3 kašike parmezana
  • 2 čena iseckanog belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene slatke crvene paprike
  • so
  • biber
  • ulje
  • 200 g prezli

Priprema

1. Sve sastojke za marinadu izmešati (pavlaku, senf, majonez, parmezan, iseckani beli luk, slatku crvenu papriku, a so i biber dodati po ukusu).
2. Meso iseći na tanje šnicle, nije potrebno da se izlupaju. Filete dodati u marinadu, svako parče uvaljati, i ostaviti u frižideru, najmanje 2 sata.
3. Posle stajanja u frižideru meso uvaljati u prezle i ređati u pleh, preko pek papira. Svako parče mesa preliti sa kašičicom ulja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Ako je potrebno, na pola pečenja preokrenuti meso, da bude lepo zapečeno sa obe strane.

Нема коментара:

Постави коментар