Странице

недеља, 01. мај 2016.

Stroganov šnicle

Potrebno je:

  • 500 g junećih šnicli
  • 250 g šampinjona
  • 3 dl supe (od kocke)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike brašna
  • 1 kafena kašičica senfa
  • 1 dl pavlake
  • 2 kafene kašičice soli
  • biber

Priprema

1. Šnicle posoliti i pobiberiti i staviti da se izdinstaju na ulju.Izdinstane šnicle izvaditi i ostaviti na toplo.
2. Na ulju dinstati iseckani crni luk, dodati isečene pečurke (na listiće), poklopiti i nastaviti dinstanje. Skuvati supu od jedne kockice, i dodati izdinstanom luku. Dodati senf i paradajz. U malo vode razmutit 2 kašičice brašna i dodati u sos. Vratiti šnicle i dinstati u sosu 15-ak minuta. Dodati pavlaku i posle 5 minuta skloniti sa vatre.

Нема коментара:

Постави коментар