Странице

субота, 28. мај 2016.

Štrudla sa kremom i višnjama

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu

Fil 1:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 1 šolja (od 200ml) ulja
  • 1/2 šolje pšeničnog griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil 2:

  • 1 l mleka
  • 9 kašika šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 600 g očišćenih višanja

Priprema

1. Pakovanje kora podeliti na 4 dela, po 4-5 kora. Uzeti jednu koru, raširiti je i premazati sa 4 kašike prvog fila. Staviti drugu koru, pa je premazati, tako isto uraditi i sa trećom korom. Četvrtu koru staviti preko prethodne tri, ne premazivati je, nego uz ivicu staviti puding, odozgo poređati višnje i čvrsto umotati u rolat. Ponoviti postupak i sa ostalim korama.
2. Rolate složiti u pleh, preko pek papira, premazati ih sa ostatkom fila, sa jajima, i peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti, posuti prah šećerom i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар