Странице

недеља, 22. мај 2016.

Štrudla sa rogačom

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 100 g šećera
  • 3 kašike masti (ili 100 g maslaca)
  • 3 jajeta
  • 1 limun (izrendana korica)
  • 250 g mleka
  • 2 kašičice soli
  • voda

Fil:

  • 500 g mlevenog rogača
  • 3 kašike šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašike ruma
  • mleko

Za premazivanje kora:

  • 200 g džema, po izboru

Priprema

1. Testo: U toplom mleku podići kvasac. Brašno staviti u vanglicu i dodati sve navedene sastojke. Sa vodom zamesiti testo. Mesiti ga dok ne postane elastično. Pokriti testo kuhinjskom krpom, i ostaviti da udvostruči zapreminu.
2. Za to vreme, mleveni rogač izručiti u činiju i dodati toplog mleka da se napravi smesa za premazivanje. Dodati šećer, vanilin šećer i rum.
3. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjeni sto, i podeliti ga na tri dela. Prvi deo razviti u obliku pravougaonika, premazati džemom i naneti 1/3 pripremljenog fila. Umotati u rolnu. Tako pripremljenu štrudlu staviti u podmazani pleh. Na isti način umotati i ostale dve štrudle. Ostaviti da štrudle nadođu.
4. Kada su štrudle stigle za pečenje, premazati ih mešavinom mleka i žumanceta, i staviti ih u prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti, pa je iseći.

Нема коментара:

Постави коментар