Странице

недеља, 15. мај 2016.

Sutlijaš sa pudingom

Potrebno je:

  • 1 čaša od 200ml do vrha puna pirinča
  • 2.5 čaše vode
  • 1 l mleka
  • 13 kašika šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 pomorandža (korica)
  • topping od čokolade

Priprema

1. Oprati pirinač, naliti ga vodom i staviti da se kuva. Kada je pirinač skuvan prosuti vodu, u kojoj se kuvao. Naliti pirinač sa hladnim mlekom (odvojiti 100ml mleka ) i staviti da mleko proključa.
2. Sa odvojenih 100ml mleka umutiti puding. Kada mleko proključa sipati šećer, i narendanu koricu od jedne pomorandže. Polako sipati umućeni prah od pudinga i mešati, na laganoj vatri, da se puding skuva.
3. Odgovarajuće činijice isprati hladnom vodom, išarati toppingom od čokolade i sipati (kutlačom) vrelu masu od pirinča i pudinga. Ostaviti u frižideru, da se dobro ohladi.

2 коментара:

  1. Sastojci za pravo uživanje. Ja redovno pravim sutlijaš na razne načine ali ovako sa pudingom nisam još probala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurna sam da će ti se svideti, Dubravka. Moja deca su mi glavni degustatori, i kada se njima nešto svidi, onda znam da je, sigurno, dobro.

      Избриши