Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Svinjske šnicle iz rerne


Potrebno je :

1kg svinjskog mesa od buta
200 g šampinjona
300 g kačkavalja
250 ml pavlake za kuvanje
200 ml belog vina
4 veća čena belog luka
biozačin, mleveni biber, senf, majonez i kukuruzno brašno

Priprema :

1. Svinjsko meso iseći na šnicle, debljine 1cm. Šnicle posuti biozačinom i biberom, po ukusu. Jednu stranu šnicle premazati senfom a drugu stranu majonezom. Začinjeno meso podeliti na dva dela, sa istim brojem šnicli.
2. Uzeti odgovarajući pleh i dobro ga podmazati uljem. Šampinjone iseći na deblje listiće a kačkavalj iseći na tanje šnitove. Beli luk očistiti i preseći na pola.
3. Prvu polovinu, začinjenih, šnicli uvaljati u kukuruzno brašno i poređati u pleh. Preko svake šnicle poređati iseckane šampinjone, a preko šampinjona staviti šnitove kačkavalja. Zatim preko ide  druga polovina šnicli, koju, takođe, uvaljamo u kukuruzno brašno i preko poređati isečene šampinjone i kačkavalj. Sa strane staviti isečeni beli luk.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i belo vino, pa preliti preko, pripremljenih, sastojaka u plehu. Pleh prekriti alu folijom i dobro podaviti ivice, da ne izlazi para, prilikom pečenja, pa ga staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni. Kada jelo provri, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i krčkati 1,5 sat.
5. Posle datog vremena izvaditi pleh, skloniti alu foliju i, ponovo, vratiti pleh u rernu, da se jelo blago zapeče.
 

Нема коментара:

Постави коментар