Странице

уторак, 17. мај 2016.

Svinjski vrat u sosu sa pečurkama

Potrebno je:

  • 4 šnicle svinjskog vrata
  • 450 g šampinjona
  • 1 kesica krem supe od pečuraka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 4 čena belog luka
  • 150 ml belog vina
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Šnicle izlupati tučkom za meso, uvaljati u krem supu od pečuraka (prah - iz kesice ) i ispržiti dok ne porumene. Izvaditi meso, a šampinjone iseći na režnjeve, pa ih propržiti u masnoći gde se meso pržilo. Dodati belo vino i sitno iseckan beli luk pa dinstat dalje, dok tečnost malo ispari. Na samom kraju dodati ostatak praha od krem supe, pobiberiti, ako je potrebno dosoliti i dodati pavlaku za kuvanje.
2. Uključiti rernu da se ugreje na 200 stepeni. Za to vreme šnicle složiti u vatrostalnu činiju, preko preliti sos od pečuraka i staviti u rernu da se zapeču.

Нема коментара:

Постави коментар