Странице

уторак, 10. мај 2016.

Svinjsko meso sa belim vinom


Potrebno je :

1 kg svinjskog filea
1 kašičica crnog, mlevenog, bibera
2 kašičice biozačina
200 ml belog vina

Marinada :

3 kašike senfa
3 kašike kečapa
3 kašike soja sosa
1 kašičica belog luka u prahu
1/2 kašičice suvog ruzmarina
1 kašičica meda (ili šećera)
1/2 kašičice crvenog, mlevenog, bibera

Priprema :

1. Svinjsko meso iseći na 1cm debljine, blago ga istući tučkom (preko providne folije) i začiniti biberom i biozačinom. Začinjeno meso staviti u dublju posudu.
2. Sastojke za marinadu, dobro, sjediniti i sipati preko, začinjenog, mesa. Promešati rukom, da bi svako parče mesa bilo obavijeno marinadom. Poklopiti posudu sa mesom i ostaviti u frižider, na dva sata.
3. Uključiti rernu da se zagreje, na 200 stepeni. Uzeti pleh, u kome će se peći meso, i podmazati ga uljem. U podmazani pleh poređati meso iz marinade. Ostatak marinade staviti preko mesa. Svako parče mesa poprskati sa malo ulja. Sa strane sipati belo vino Pleh prekriti alu folijom i, dobro, podaviti strane, da ne izlazi para.
4. Staviti meso da se peče, jedan sat (na 200 stepeni). Posle proteka datog vremena izvaditi pleh sa mesom, skloniti alu foliju i vratiti da se meso zapeče (ali samo malo). Izvaditi ga iz pleha, preliti sokom u kome se peklo i poslužiti. 

Нема коментара:

Постави коментар