Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Svinjsko meso sa crvenim vinom


Potrebno je :

1/2 kg svinjskog filea
2 srednje glavice crnog luka
2 čena belog luka
200 g šampinjona
100 ml crvenog vina
150 ml pasiranog paradajza
3 kašike paradajz pirea
2 listića lorbera
sveže začinsko bilje (bosiljak, žalfija, nana i matičnjak)
biber i biozačin
ulje

Priprema :

1. Svinjsko meso iseći na kockice i staviti na zagrejano ulje. Dodati, sitno, iseckani crni i beli luk, kao i listiće lorbera. Dinstati (poklopljeno) na tihoj temperaturi, dok meso ne omekša a luk se pretvori u kašastu smesu. Dodati šampinjone, isečene na deblje listiće. Sipati crveno vino i dinstati, dok ne ispari pola tečnosti.
2. Pasirani paradajz pomešati sa paradajz pireom i dobro, viljuškom, sjediniti. Dobijenu smesu dodati u jelo, začiniti po ukusu (biber i biozačin) i dodati, sitno iseckano, začinsko bilje (količina bilja po želji).
3. Dobro promešati i, na tihoj temperaturi, dinstati dok se sos ne zgusne. Poslužiti sa prilogom po želji.

Нема коментара:

Постави коментар